Anders dan in tv-reclames is er bij veel stellen weinig gezelligheid en intimiteit tijdens de feestdagen, maar conflict en teleurstelling. Het aantal scheidingen piekt na kerst en ook in onze praktijk is het spitsuur. Lees onze 5 gouden tips voor een stressvrije kerst met elkaar, je gezin en je familie.
Meer lezenEen overheersende en een inschikkelijke partner. Of twee koppige kapiteins op een schip in machtsstrijd. Wat als in een relatie één of beide partners dominant en controlerend zijn? Wat zit er achter, kun je naar gelijkwaardigheid toegroeien, en hoe? Lees onze analyse.
Meer lezenSommige relaties gaan van hevige passie naar heftige ruzie. Ze kennen hoge ups maar ook diepe downs. Op termijn putten de voortdurende escalaties uit. Partners verlangen naar rust en stabiliteit en zoeken hulp. Lees hier hoe wij als relatietherapeuten kijken naar emotioneel intense relaties.
Meer lezen“Mijn relaties stranden steeds weer op hetzelfde punt. Ik kom niet echt verder in de liefde. Hoe kan dat?” Deze vraag stellen mensen die na een scheiding of teleurstellende relatie(s) verlangen naar duurzame liefde met hun partner. Lees hier ons antwoord.
Meer lezenPleasers. Het zijn zulke lieve en behulpzame mensen. Iedereen mag deze allemansvrienden. Maar hun partners zijn vaak BOOS! Over het gebrek aan ruggegraat, duidelijkheid en daadkracht. Pleasegedrag is niet onschuldig, maar een serieuze bedreiging voor een gezonde liefdesrelatie. Lees hoe je eraan en eraf komt.
Meer lezenJe Missie, Visie of Why: die is onmisbaar voor bedrijven en teams. Maar hoe zit het eigenlijk met jullie gedeelde zingeving als partners? Weten jullie wat je samen wilt creëren dat groter is dan jezelf? Volgens sommige therapeuten is dat allesbepalend…
Meer lezenAls één of beide partners moeite hebben om om te gaan met gevoelens en emoties wordt de relatie oppervlakkig of dramatisch. Emotionele intelligentie moet je leren van een voorbeeldige volwassene, bijvoorbeeld je partner…
Meer lezenLockdown: meer samen thuis en minder ‘uitvlucht’ mogelijk. Spanningen lopen op, of komen naar buiten. Een noodzaak én een kans om gezond(er) te leren relateren. Hier onze zes gouden relatietips.
Meer lezenDrank staat voor gezelligheid en verbinding. In veel relaties is er ook een andere kant: ontmoetingen met een vreemde afdronk of knallende escalaties die zorgen voor een relatiekater.
Meer lezenSoms blijkt in het eerste therapiegesprek dat er niets meer te redden valt. Verbijstering en ongeloof bij de één, kille vastberadenheid bij de ander. Hoe kon het zover komen?
Meer lezenHerfst. En veel tranen in onze therapiepraktijk de afgelopen week. Het hart smelt en ontlaadt. De spanning van verdriet, angst, woede, pijn of ontroering. Maar de ene traan is de andere niet….
Meer lezenOude koeien moet je in de sloot laten, volgens het gezegde. Maar de sloot stroomt dan niet echt lekker door en alle drek gaat stinken. Wat te doen? Oude koeien zijn welkom in onze praktijk…
Meer lezenIn quarantaine zitten met je partner kan spanningen in je relatie geven. Hoe overleeft je relatie een lockdown? Zes gouden relatietips voor tijdens de Coronacrisis (en daarbuiten).
Meer lezenIn de verliefdheidsfase lijkt alles anders. Maar dan kickt ons automatische brein in. Maak je gordels maar vast, want dat is waar vaste patronen van sleur, strijd of isolatie beginnen…
Meer lezenHelemaal in het ‘nu’ leven lijkt het spirituele wondermiddel van onze tijd. Maar hoezo loop ik dan steeds tegen dezelfde issues aan in mijn relaties en opvoeding? Het antwoord: repetition compulsion…
Meer lezenWie kent hem niet? De Vluchtige Kus, die zomaar binnensluipt in langdurige relaties. Maar echte magie heeft niet heel veel meer nodig. Vijf-en-een-halve seconde, om precies te zijn...
Meer lezenIk ben een voeler, hij is een denker. En als ik wil praten wil hij doen. Ik wil bezig met de toekomst, hij met zijn verleden. Onze praktijk zit vol eigen-wijze stellen, en dat is -of wordt- genieten…
Meer lezen