Onze praktijk zit vol eigen-wijze cliënten. En dat is genieten!

“PRI, EMDR, TFT, EFT, MBT of toch beter ACT?! Pfff... Ik wil wel doorgroeien met mijn partner, maar hoe vind ik nou de therapie die echt voor mij werkt? En voor mijn partner, die echt wel anders in elkaar steekt dan ik... Want hij moet niks van mijn emoties hebben, en ik niets van zijn geanalyseer. Als ik wil praten, wil hij altijd iets doen of oplossen. En ik wil nu eens bezig met de toekomst, maar hij is altijd bezig met zijn verleden...”


Een belangrijk deel van ons werk als relatietherapeuten is: partners helpen om aan zichzelf en elkaar te laten zien wie ze werkelijk zijn. Dieper dan wat we vaak in het dagelijks leven van onszelf en elkaar ervaren. 

Al onze cliënten, mannen en vrouwen, komen met hun eigen karakter en levensgeschiedenis in onze praktijk. Met eigen voorkeuren en blokkades. Kortom, met een geheel eigen route om tot een echt persoonlijke beleving en expressie van zichzelf te komen. 

De ene cliënt wil vooral weten hoe hij ‘nu’ praktisch aan de slag kan, de ander is bezig met ingrijpende zaken uit zijn verleden. De ene cliënt is meer voelend en komt vanuit zelfervaring tot zelfinzicht. De ander is meer denkend en komt juist vanuit zelfinzicht naar zelfervaring. Beide wegen zijn waardevol en gelijkwaardig. Alexander Lowen, een van de grote pioniers van de lichaamsgerichte psychotherapie, schreef in 1981 al: 

 

“Als iemand zijn verleden kent, heeft hij voeling met zichzelf. En als hij voeling met 

zichzelf heeft, heeft hij voeling met zijn lichaam. Door het terugwinnen van ons 

verleden, winnen we ons lichaam terug. Het omgekeerde geldt ook: voeling krijgen 

met het lichaam geeft iemand een idee van zichzelf en doet de herinneringen die 

sluimeren in de gespannen en immobiele musculatuur herleven.” 

 

Als zelfervaring en zelfinzicht samenkomen, ontstaat bevrijding en verbinding. En dat is essentieel voor wie een hechte en volwassen liefdesrelatie wil. Want pas wie zichzelf heeft leren kennen, kan zien wie de ander is.

Onze kunst is om ieder uniek mens te helpen de begaanbare weg naar een dieper zelfbesef te vinden, voorbij de vaste manieren van kijken en aangeleerde manieren van doen. In die uitdaging ligt juist onze grote passie! Want ook wij hebben de weg in onszelf moeten banen, vanuit een uitgestrekt braakliggend terrein. 

Door als relatietherapeuten onze persoonlijke toegangswegen als lichaamsgericht therapeut (Samadhi) en bestuurskundige en geestelijk verzorger (Robin) te combineren, hebben wij een ongewoon uitvoerige ‘routekaart’. Zo kennen wij niet alleen de psychologische, maar ook de biografische en ervaringsgerichte ingangen van de cliënt naar zichzelf. We kunnen werken met lichaam, psyche en ziel. En wij zien samen in een oogopslag welke insteek cliënten bij zichzelf en elkaar kan brengen. 

Die brede blik onderscheidt ons van andere therapeuten, die vaak werken met één vaste therapeutische methode. Die specialisatie kan hun kracht zijn, maar is ook de beperking. Want hoe weet je of juist die specifieke aanpak voor jou -laat staan voor jullie beide- werkt? Onze ervaring is: alleen een open blik geeft de juiste focus! 

Wil je zelf vrijblijvend weten (of ervaren ;) wat onze brede kijk jou over jezelf en je partner kan laten zien? Kom eens op ónze bank zitten voor een eenmalig RelatieScan-gesprek. In negentig minuten (minder tijd dan een Netflix-film!) kun je van ons inzicht proeven en profiteren. We helpen je jouw eigen gebruiksaanwijzing en die van je partner beter te begrijpen. En we kijken wat goed werkt en waarin jullie kunnen groeien. Daarmee wordt jullie dagelijks samenleven soepeler en sprankelender. De moeite van het proberen waard! Klik hier https://www.liefdeinzicht.nl/afspraakvoor het maken van een afspraak.

 

Robin PaterComment