De magie van het Kussen

Any man who can drive safely while kissing a pretty girl is simply not giving the kiss the attention it deserves.

Albert Einstein-


Wie kent hem niet? De vluchtige kus bij het afscheid of voor het slapengaan. Smak! Je raakt elkaar nauwelijks. Het is meer een soort reflex, dan dat die kus je echt verwarmt en je hart er een sprongetje van maakt.

In een langduriger relatie sluipt de vluchtige kus langzaam binnen. Voor je het weet heb je het niet meer door. En ben je vergeten wat een fijne verbonden kus teweeg kan brengen. Door drukte of spanningen in je relatie neem je genoegen met de vluchtige kus. Jammer! Het kan anders, alleen vergt dat zes seconden - en niet een halve.

Kussen met aandacht is een kunst. Een aandachtige kus wekt nogal wat gevoelens op, omdat onze lippen heel gevoelig zijn. Dat zijn ze al als we net geboren zijn. Ons eerste gevoelscontact met de buitenwereld is via de mond. Onze lippen wekken verlangen op naar voeding, niet alleen naar eten maar ook naar de essentie van het leven, vervulling en contact. In een relatie kan kussen ook het verlangen naar seks opwekken. Ook als dat verlangen weg lijkt te zijn. 

Kussen brengt de magie terug in een relatie. Het maakt oxytocine in je lichaam aan, waardoor je je comfortabel en verbonden voelt. En dopamine, dat het beloningscentrum van je hersenen activeert en een fijn, positief gevoel geeft.

Zes seconden zoenen is een brug naar (meer) verbinding met je partner. Vooral als jullie onder spanning staan en er een verwijdering tussen jou en je partner is ontstaan. Probeer het eens uit met je geliefde. Je zou er een “elke-dag-6-seconden-kussen-challenge” van kunnen maken. En dan bijvoorbeeld twee weken lang zien wat er verandert in jullie dynamiek en contact. 

Maar onthoud: don’t kiss and drive! ;)

Wil je graag begeleiding bij het herstellen van het contact met je partner? In onze praktijk LiefdeInZicht hebben we ruimte om samen te kijken wat we voor jou en je partner kunnen betekenen. Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten.

Met hartegroet, Samadhi van Deutekom en Robin Pater

info@liefdeinzicht.nl | 06 15 33 39 63

Robin Pater