In lockdown: zes gouden relatietips in corona-tijd

 

Lockdown. Partners zijn meer samen thuis, er is meer stress en zorgen en er zijn minder ‘uitvluchtmogelijkheden’. Spanningen lopen op, of komen naar buiten. Deze situatie is een noodzaak en een kans om gezond(er) te leren relateren. Daarom zes gouden relatietips van LiefdeInZicht om de liefde tijdens corona-tijden te bewaken.

 

1. Communiceren maakt het verschil

Communicatie maakt het verschil in relaties. Vul zaken niet (openlijk of onbewust) in voor je partner, maar stel vragen. Communiceer over je wens of behoefte en doe een concreet en positief verzoek (Ik wil graag... Zou je...).

 

2. Aanraking kalmeert het zenuwstelsel

Kom uit de praktische modus. Knuffel en streel elkaar. Hou elkaars hand vast of geef een massage. Ook humor, speelsheid en beweging werken ontspannend.

 

3. Neem bewust tijd helemaal voor jezelf en helemaal voor elkaar

Beschouw elkaar niet als collega in het gezinsbedrijf of als huisgenoot. Zorg voor ongestoorde tijd samen, quality time, zonder afleiding of sociale media. Doe je best voor elkaar. Praat, wandel, doe een vragenspel, knuffel en geniet. Kijk wat je samen nog -of juist- wel kunt doen wat energie geeft.

 

4. Ken elkaars do’s en dont’s: the love map

Vraag jezelf af: welk gedrag van mij is voor mijn partner het meest belastend? En check dat. En weet van jezelf en je partner hoe je stress en frustratie afbouwt. Dat is nu heel belangrijk. Wat helpt en geeft lucht? Lieve woorden, praktische steun, aanraking, bewegen in de buitenlucht, een grap, verrassing of lief gebaar.

 

5. Heb samen een visie en doel voor deze tijd

Wat zijn jullie prioriteiten samen in deze periode. Weten jullie dat van elkaar? Werk als een team. Eén missie, één plan. Gebruik de situatie als een kans om dichter bij elkaar te komen. Bespreek elke dag wat je prettig vond en wat nog beter zou kunnen. En waardeer elkaars bijdrage.

 

6. Geef jezelf en elkaar wat lucht

In deze tijden van stress en zorgen wordt alles uitvergroot. Kwesties en conflicten escaleren sneller. Verwar druk van buiten niet met een slechte relatie. Wees mild voor elkaar. En vraag professionele hulp als de spanningen tussen jullie toch oplopen.

 

Take care!      

Robin & Samadhi                            

www.liefdeinzicht.nl