Wissel je woorden of communiceer je?

 

Benieuwd wie er zoal op onze bank zitten? Neem een inkijkje in onze praktijk.

Vandaag: Bart (42) en Monica (39). Gemotiveerde en hoogopgeleide tweeverdieners met een jong kind. Hun probleem: ondanks (uren)lange gesprekken komen ze niet tot elkaar. Een situatie die veel hogeropgeleide stellen herkennen. Ze zijn gemotiveerd, intelligent en verbaal sterk. En toch lossen al hun pogingen om hun standpunten te verhelderen en elkaar te bereiken hun verbindingsprobleem niet op. Ze raken zelfs steeds gefrustreerder. Wij hielpen ze van woordenwisseling naar communicatie.

Aantal sessies: 4 

Essentie: “Relationship is not about much talking, but about essential talking.”

 

Hoe was het voordat je aan de therapie begon?

Monica:

“Voordat we aan de sessies begonnen was er tussen Bart en mij veel discussie. Veel woordenwisselingen die veel energie kosten. Daar voelde ik me moe van en soms ook wanhopig. Het vertrouwen in de relatie en het gevoel van verbinding was weggezakt.”

Bart: 

“Minder begrepen en gehoord door Monica dan dat ik nu voel.”

 

Hoe is het nu?

Monica:

“Ik merk dat er in onze relatie meer rust is gekomen. Er is minder wrijving, omdat we beter naar elkaar luisteren en proberen om meer vanuit onze gevoelens te communiceren. We kiezen bewuster een moment om te praten. Er lijkt meer begrip te zijn voor elkaar.”

Bart:

“Monica en ik luisteren nu beter naar elkaars gevoel, dat is de verandering. Het tijdelijk parkeren van een gesprek in plaats alles te droppen. En meer efficiënt praten over gevoelszaken. We stemmen af over situaties. Bijvoorbeeld “Ik voel dat ik … nodig heb. Welk gevoel heb jij erbij?” En dat dan over en weer accepteren. Meer rust ook in de relatie.”

Meer ervaringen van onze klanten lees je onder ‘ervaringen’.

  • Alles wat in de sessie gebeurt en gezegd wordt blijft strikt vertrouwelijk, net als de feedback van onze klanten. Monica en Bart hebben ons toestemming gegeven om hun ervaring te delen, om andere stellen inzicht te geven in wat relatietherapie kan betekenen en hen te motiveren hulp te vragen.