Mijn partner wil niet in relatietherapie: kan ik alleen komen?

 

Sommige relatietherapeuten geven ook relatietherapie aan één van beide partners. Bijvoorbeeld wanneer de andere partner de zin van therapie niet inziet, of zichzelf niet als onderdeel beschouwt van de situatie.

Wij geven in onze praktijk bewust geen individuele begeleiding. We geven alleen therapie aan koppels. Waarom?

(tekst gaat verder onder de foto)

Om 4 redenen:

1.     We willen we het perspectief van beide partners op de situatie hebben uit eerste hand. Beide partners zijn een belangrijke bron van informatie, ervaring en inzicht.

2.     Het relatieprobleem is eigenlijk altijd wat tussen de partners gebeurt.

3.     Een relatie is -zoals wij er naar kijken- een teamprestatie. Beide partners hebben last van barrières en profijt van verbetering. Ook de oplossing vraagt de bijdrage van beiden.

4.     We helpen en versterken het stel en willen daar niet tussenkomen als therapeut. We willen geen derde zijn in wat we noemen ‘de couple bubble’, waardoor een alliantie ontstaat die band binnen de relatie verzwakt.

In onze gezamenlijke trajecten bieden we wel Individuele GroeiSessies aan, Samadhi met de vrouw, Robin met de man. Deze sessies gaan niet over de relatie of de partner, maar over je individuele patroon en uitdagingen. We stimuleren je juist dit met je partner te delen en koppelen die inzichten altijd terug in de gezamenlijke sessies, zodat beide partners steeds op dezelfde pagina zitten.

We werken als een team voor het team.

Werken als TEAM is slim. Want Together Each Achieves More. 

Onze slogan is niet voor niets: partners in bloei.

Inspiratie voor de teamspirit nodig? Luister hier naar Al Pacino.

Wil je jezelf of je partner een weloverwogen besluit laten nemen over therapie? Informatie over de belangrijkste alternatieven Afwachten en Afscheid vind je hier.

#doublestitched #relatietherapie #teamwork