Onze methode

 
 

Vanuit ons eigen verlangen naar een emotioneel gezonde relatie met onszelf en anderen waren wij jarenlang in de leer bij diverse therapeuten en (internationale) instituten. Zo konden we zelf de meest werkzame inzichten op het gebied van persoonlijke groei en relaties vergaren en ervaren. Dat blijven we ook doen. Onze eigen manier van werken bestaat uit een brede combinatie van analytische en ervaringsgerichte technieken. Zo proberen we begrip en ervaring te verbinden. En vanuit een brede kijk, kennis en kunde kunnen we zo gericht mogelijk aansluiten bij de mens die we begeleiden.

 

analytische methoden

Psychodynamica om de bron van relatieconflicten te vinden en gezonder te leren hechten. Wij werken met inzichten van vooraanstaande relatietherapeuten (Stan Tattkin, Harville Hendrix, Sue Johnson, John & Julie Gottman, Ellyn Bader, Scott Peck) die voortbouwen op de baanbrekende gehechtheidstheorie van John Bowlby.

Psychopathologie om emotionele manipulatie en destructieve patronen (narcistisch, psychopathisch, borderline) in relaties te herkennen.

Transactionele Analyse (Eric Berne) om te doorzien welk onbewust script en intimiteitsvermijdende interacties een volwassen relatie belemmeren.

Verbindend Communiceren (Marshall Rosenberg) om je gevoelens en behoeftes te herkennen en deze te uiten op een manier die de ander kan horen.

Biografisch Werk om te zien hoe jouw historische, familiaire, sociale en spirituele krachtenveld jou bepaalt.

 

ervaringsgerichte methoden

Dynamisch Lichaamswerk (Wilhelm Reich, Alexander Lowen) om tot zelfinzicht, contact en emotionele vrijheid te komen via het lichaam, voorbij verbale en mentale blokkades.

Innerlijk Kindwerk om vastgezette emoties die je huidige belevingen verkleuren te ontladen en je eigenheid te hervinden.

Systemisch Werk (Salvador Minuchin, Bert Hellinger) om te zien hoe jij je plek inneemt in de buitenwereld en de buitenwereld in jou.

Tantra (David Deida) om een gezonde polariteit en daarmee spanning en passie in je relatie te bewaren.

Meditatie (Zen, Osho) om je innerlijke draagvlak te versterken, zodat je minder snel van je stuk raakt, blijft bij wat voor jou wezenlijk is en helder ziet wat speelt en nodig is.